14 mei 2017 ruben deddens

LOGO WEBSITE EINDHOVEN 3 STAPPEN VOOR EEN GOED LOGO

Logo website laten ontwerpen in Eindhoven door professionals? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Al vanaf 80 euro kunnen wij een logo voor u maken. Wij beschikken over een grafisch designer die de meest geavanceerde logo’s kan maken. Daarnaast kunnen wij ook zorgen voor een budget logo, de keuze is geheel aan u.

Maar wat maakt een logo nu een goed logo voor uw website? Hierover leggen we meer uit in dit artikel door middel van 10 stappen waarmee u rekening moet houden.

Stap 1: Vertel uw verhaal

De eerste stap lijkt erg simpel en wellicht denk u dat u dit al weet, desalniettemin belangrijk voor uw logo website. Echter is dit wel erg belangrijk, niets voor niets zijn de grootste bedrijven gebaseerd op een goed verhaal. Een goed voorbeeld hiervan is Airbnb die u wellicht bekend is. Airbnb is een platform waar men haar woning kan verhuren. Er zit daarnaast ook een goed verhaal achter namelijk door de klanten zelf. Je hoeft de site maar te openen en je ziet het gelijk, bij iedere verhuurde woning zit wel een verhaal. Dit is natuurlijk een enorm slimme strategie van Airbnb. Daarnaast hebben zij een goed website logo, erg simpel en herkenbaar.

Het is dus belangrijk om een verhaal te krijgen bij uw business, echter is dit geen must. Bent u bijvoorbeeld een ZZP’er en wilt u gewoon een professioneel logo dan bent u bij ons ook aan het juiste adres.

Stap 2: Brainstormen voor uw logo website

Vervolgens de tweede stap waarbij allereerst goed gebrainstormd moet worden over het concept. Voordat we gaan brainstormen is het belangrijk om in het achterhoofd de volgende punten mee te nemen:

  • Het is belangrijk dat het logo erg simpel is
  • Daarnaast moet het logo goed te onthouden zijn, en daarbij speelt simpel dus een belangrijke rol
  • Ook moet het logo moet tijdsloos zijn, over 10 jaar moet het logo nog steeds kunnen dienen
  • Tevens moet het logo website proof zijn, maar daarnaast ook voor andere apparaten.
  • Vervolgens tot slot moet het logo het doel van uw bedrijf treffen

Stap 3: Tevens moet het logo website proof zijn

Het logo moet website proof zijn waarmee bedoelt wordt dat het goed leesbaar moet zijn op uw website. Het is belangrijk dat het zich goed kan aanpassen en bijvoorbeeld niet kleine tekstdelen bevat. Ook moet er rekening gehouden worden met de kleuren van het logo en de website. Omdat er vaak gewerkt word met wit is wit vaak een afrader. Duidelijke donkere kleuren zijn belangrijk voor een goed logo. Om meer te weten te komen over goede logo’s is er een speciaal platform waarop het logo van de dag gepresenteerd wordt: logooftheday.